Na Zámeckém vrchu nejrychlejší Janík a Komárek

Václav Janík -Lola B0250 – Absolutní vítěz sobotního závodu

Náměšť nad Oslavou: Dvaatřicátý ročník závodu automobilů – Zámecký vrch MANN-FILTER 2013 opanovali dva jezdci. V mezinárodním mistrovství ČR (dále MMČR) to byl Václav Janík ze Šternberku, který vyhrál oba závody s formulovým vozem Lola B0250 a mezi jezdci pohárového závodu – Liqui Moly Berg Cup 2013 (dále jen LMBC) byl nejrychlejší okříškých David Komárek na na třílitrovém sportovním voze Norma M20F.

Závody MMČR jsou klasifikovány ve dvou kategoriích a to I – cestovní vozy a II – sportovní a závodní vozy. V kategorii II byl po oba dva dny nejrychlejší Václav Janík, kategorii I v sobotu vyhrál domácí Marek Rybníček na voze Mitsubishi Lancer EVO IX před Karlem Stehlíkem na bývalém Rybníčkově Mitsubishi Colt EVO, v neděli si pořadí prohodili. Smůlu měl hned ve druhé sobotní tréninkové jízdě jeden z favoritů kategorie II – Miloš Beneš, který zavadil o obrubník s vozem Osella FA 30,ten byl natolik poškozený, že pro Beneše Zámecký vrch skončil. V kategorii historických vozů slavil dvojnásobné vítězství Miloš Zmeškal na formulovém voze Ralt 032 F3. V soutěži o Českou trofej se představil s novým vozem Citroën C2 Vojtěch Staněk z Chroustova, který ve třídě šestnáctistovek skončil v sobotu druhý a v neděli třídu vyhrál.

David Komárek – Norma M20F – 3 absolutně sobotním závodě

Nepříjemnou tečkou sobotního závodu byla diskvalifikace Jaromíra Malého a jediného zahraničního účastníka poláka Grzegrorze Kaziola. Oba jezdci startující na vozech Mitsubishi Lancer EVO VIII byli po závěrečné technické kontrole vyloučení za použití nepovoleného turba u jejich motoru.

V pohárovem LMBC slavil dvojnásobné vítězství David Komárek. Po sobotním odstoupení ze závodu si v neděli vybojoval skvělé páté místo domácí Drahoslav Šubert na devítkovém Mitsubishi. V sobotním závodě historiků slavil vítězství Milan Zelený z Historic Racing Clubu Jihlava na voze Škoda 130 LR/A. V neděli byl nejúspěšnějsím ostravský jezdec Libor Jelínek na BMW 3.5 CSL.

Letošnímu ročníku Zámeckého vrchu MANN FILTER 2013 opět přálo počasí a tak velké množství diváku po celé trati mohli sledovat jezdecké umění závodní startujících v MM ČR a LMBC ale i parádní exhibičními jízdy truckera David Vršeckého na závodním kamionu Buggyra a košického vicemistra Evropy v driftu Norberta Kovačíka ma BMW M6.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*